Varmt välkommen Samverka.nu till Vklass-familjen!

Det är med stor glädje vi på Vklass delar med oss av en spännande nyhet! Den 8 april tecknade Visma, vår moderkoncern, ett avtal om förvärv av samtliga aktier i Patrick Aspling AB, företaget bakom Samverka.nu som hanterar praktik. Detta förvärv markerar en viktig milstolpe i vår strävan att erbjuda en ännu mer omfattande och kraftfull tjänst för skolor och kommuner över hela landet.

Patrick Aspling, grundaren av Samverka.nu, har en imponerande bakgrund med över 20 års erfarenhet inom den svenska utbildningssektorn. Med sin expertis som utbildad lärare och IT-pedagog har han spelat en avgörande roll i skapandet av digitala verktyg som effektivt stödjer skolornas arbete. Samverka.nu har varit en nyckelspelare  i förbättringen av praktik- och praohanteringen för kommuner runt om i hela Sverige. Vi är därför mycket glada över att Patrick nu ansluter sig till Vklass-teamet, där hans värdefulla kunskap och erfarenhet kommer att fortsätta driva utvecklingen och förädlingen av våra tjänster.

Med Vklass Praktik har vi framför allt stöttat gymnasieskolor i hanteringen av arbetsplatsförlagd lärande (APL), medan Samverka.nu har fokuserat på att tillgodose grundskolornas behov av praohantering. Vår vision är att genom detta förvärv och integrationen av Samverka.nu att på sikt skapa en enhetlig lösning som drar nytta av båda plattformarnas styrkor, och därmed  erbjuda en heltäckande tjänst som stödjer alla aspekter av praktikhantering.

Att välkomna Patrick Aspling och Samverka.nu till Vklass-familjen är ett stort steg framåt i vår strävan att skapa framtidens bästa skolplattform. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda en ännu starkare och mer anpassningsbar plattform som möter skolornas alla behov när det gäller praktik.

Många av er kunder har säkert redan haft förmånen att träffa Patrick när han har utbildat lärare runt om i landet kring digitalisering genom TÄNK OM. Vi ser fram emot att tillsammans med er utforska de nya möjligheter som denna sammanslagning medför.

Slutligen vill vi informera er om att vi kommer att delta på SETT-dagarna 16-18 april, där även Patrick kommer att vara på plats. Det glädjer oss att bjuda in er till  vår monter och diskutera hur vi tillsammans kan fortsätta att förbättra och förenkla digitalt lärande.

Varma vårhälsningar,
Teamet på Vklass