Lär känna Vklass medarbetare! Vem är Elias Drakenberg?

Möt Elias Drakenberg, utbildningsansvarig på Vklass! Elias är leg. gymnasielärare i geografi och naturkunskap och började på Vklass 2015. Innan dess undervisade han på Tumba gymnasium i Botkyrka kommun.

Berätta om din roll på Vklass!
– Som utbildningsansvarig har jag en tydlig verksamhetskoppling eftersom jag varje vecka träffar pedagoger och övrig skolpersonal. Nu under pandemin blir utbildningarna främst digitala, jag saknar att få träffa användarna på riktigt. Utöver utbildningarna ansvarar jag för Vklass Kunskapsbank där jag kontinuerligt uppdaterar och skriver nya manualer.

Vilken funktion i Vklass önskar du hade funnits när du gick i skolan?
– Vklass Praktik! Det hade varit perfekt att ”instagramma” under min prao. När jag praoade hade jag ingen kontakt med skolan, med Vklass Praktik hade läraren dagligen kunnat se och aktivt delta i vad jag gjorde.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att lansera produkter och lösningar som effektiviserar lärarnas arbete så att de kan lägga mer tid på undervisningen i klassrummet. Jag har ju också ett stort intresse för geografi, tack vare jobbet har jag upptäckt flera smultronställen i Sverige. Det är roligt att resa och träffa våra användare, på utbildningarna får jag dessutom utlopp för lärarådran!