Vklass gymnasium och vuxenutbildning

Även om rutinerna på Sveriges största gymnasium skiljer sig från mindre fristående enheter ser båda fördelarna att använda Vklass. Elever på cirkusprogram, windsurfingprofil samt på skolor med Waldorfinriktning loggar dagligen in i Vklass utöver de tiotusentals elever som läser de nationella programmen eller inom vuxenutbildningen.

Men hur kan en sådan komplex skolform hitta en lösning oavsett om man jobbar projektbaserat, med Google eller återkommande APL? Jo, med en plattform som samlar de funktioner och integrationer skolan önskar. Nyfiken att om vi kan samla närvaro, bedömningsfunktioner med allt annat som gör gymnasiet och vuxenutbildningen? Boka en demo av Vklass så knåpar vi ihop en lösning för er!

Funktioner

Enkel app

Enkel app för vårdnadshavare, elever och personal som hanterar all information från skolan

Närvaro, frånvaro och ledighet

Hantera närvaron i klassrummet och följ upp viktig statistik. Vårdnadshavare eller myndiga elever anmäler enkelt frånvaro via appen, telefon eller SMS. Skippa pappersblanketter och hantera ansökningar om ledighet via Vklass!

Bedömning mot kunskapskraven

Följ upp elevernas kunskaper med kunskapskravsmatriser. Finns färdigt i Vklass för alla gymnasiekurser och SFI.

Öppenhet och valfrihet

Med Vklass får ni det samlande fönstret där vi erbjuder valfrihet att integrera nya spännande lösningar och alla de moderna tjänster som ni vill jobba med. På samma sätt är vi öppna för att er data ska vara möjlig att exportera till andra viktiga verksamhetssystem.

Särskilt stöd

Hantera hela processen för särskilt stöd på ett likvärdigt och rättssäkert sätt. Vklass stödjer hela processen från utredning till aktivt åtgärdsprogram, naturligtvis byggt efter skollagen och Skolverkets allmänna råd. Dessutom finns möjlighet att hantera extra anpassningar i systemet.

Samarbete

Samarbeta med kollegor och elever i samarbetsytor för diskussion och planering. Dela material med tusentals andra lärare som gjort planeringar, prov, matriser och mycket annat.

Prov och uppgifter

Jobba med inlämningsuppgifter och prov, enkelt via schemat. Digitalisera inlämningsprocessen, få ett samlat provschema och ge eleverna feedback. Har ni Office 365 eller G Suite kan dessa verktyg såklart integreras snyggt!

Get In-touch

Phone Inquiry

To speak to one of our representatives regarding our product, call us at

08 270 230

Follow the discussion and latest education sector updates through our social media channels

Varmt välkommen Samverka.nu till Vklass-familjen!

Det är med stor glädje vi på Vklass delar med oss av en spännande nyhet! Den 8 april tecknade ...

april 8, 2024

Visma tar steget in i den svenska skolvärlden – förvärvar lärplattformen Vklass

Visma förvärvar Vklass, bolaget bakom lärplattformen med samma namn. Vklass blir en del av Visma men fortsätter sin verksamhet ...

september 7, 2023

Vklass webbinarier – boka din plats i dag!

Webbinarium Vklass för vårdnadshavare Ta del av ett webbinarium som ger en översikt över de funktioner som finns i ...

augusti 30, 2022