Spegeln som ger dig full koll på barnens skolgång

I takt med att vi uppdaterar gränssnittet och användarvänligeheten i vår Lärplattform vill vi också kunna erbjuda nya sätt att med modern teknik använda Vklass. Därför har vi tagit fram en digital spegel som flyttar in Vklass i det intelligenta hemmet. Här kan du följa dina barns skolgång och ta del av allt från dagens schema, skolutflykten till veckans matsedel.

Spegeln är en prototyp och består av en datorskärm som försetts med den typ av spegelglas som på film används i förhörsrum. Skärmen har kopplats till en Raspberry Pi och använder open source-mjukvaran Magic Mirror. Datan som visas i spegeln är den samma som visas på startsidan i Vklass för vårdnadshavare och ger föräldrar viktig informationen om barnens dag utan att de själva behöver efterfråga den.

Just nu testas spegeln hos familjen Bergmark som bor på Lidingö. Två av familjens tre barn går i skolor som använder sig av Vklass Lärplattform. Föräldrarna Anna och Magnus kommer varje dag att kunna få ta del av deras scheman, läxor och prov, matsedeln och hur länge skoldagen håller på direkt i hallspegeln.

Är du Vklass användare med en Magic Mirror och vill vara med och delta i testprojektet kan du kontakta Linus Sandström, ansvarig för projektet.

ANMÄL DIG HÄR!