Anmälan till öppna workshops

Vårens workshops genomförs på bred front. Successivt släpper vi nu datum till intressanta workshops som vi arrangerar både i Stockholm och Malmö.

Om datum inte passar kan du lämna en intresseanmälan till de workshops och nätverksträffar vi kommer arrangera under vårterminen. När datum är satta hör vi av oss till dig så du får möjlighet att anmäla dig för att garantera din plats.

Mer information om respektive workshop finns längre ner på sidan.

Pedagogisk workshop

Vklass är ett pedagogiskt verktyg, men ibland fastnar man som pedagog i de administrativa delarna och nyttjar inte de pedagogiska hjälpmedel som finns i Vklass. Var beredd på en heldag där du får se och testa  fler funktioner som du kan använda i ditt klassrum, dessutom gör vi en djupdykning i det aktuella forskningsläget och pratar om bedömningsmodulerna din skola kan använda. Efter workshopen lovar vi att du kommer få många ITK-poäng av dina kollegor och elever.

Denna workshop passar dig som är förstelärare, IKT-pedagog eller om du har ansvar för Vklass på en skola eller kommun. Dina nya kunskaper kan du sedan ta med tillbaka till skolan för att inspirera dina kollegor.

 

Vklassansvarig i praktiken

Vilka nya funktioner finns i Vklass? Ska vi använda Vklass som en intern plattform? Och hur kan man se till att få full effekt av Vklass på din skola? Tillsammans med andra deltagare delar vi med oss av tips hur man kan använda Vklass. Dessutom får du material och stöd för ditt arbete som Vklassansvarig på din skola eller kommun. Räkna med en heldag där du efteråt ser helt nya möjligheter med Vklass.

Har du rollen som Vklassansvarig på din skola eller jobbar som IKT-pedagog? I så fall passar denna workshop dig. Ditt jobb har stor betydelse för att lyckas med Vklass, därför gör vi en uppfölkning över mail ett par veckor efter workshopen för att ge vidare stöd och svar på frågor gällande Vklass.

 

Introduktion till Google apps i Vklass

Många är redan inne och fler är på gång med sin integration till GAFE. Vi har samlat inspiration från de skolor som använder Google apps och sammanfattar ett antal förslag hur man kan använda verktyget. Dessutom går vi genom rättsläget och ger tips på hur man bör förhålla sig när man använder två plattformar. Vad bör man göra i Vklass och vad gör vi i GAFE?

 

Nätverksträffar

Under våren kommer vi lansera ett antal olika workshops där vi samlar användare från olika verksamheter för att dela erfarenheter och lära sig mer om Vklass. Vi riktar oss till både förskola, skola, gymnasiet samt vuxenutbildningen. Träffarna skräddarsys efter deltagarnas behov och vi garanterar att denna möjlighet att träffas kommer stärka din roll i din verksamhet.