Vklass användarkonferens 2015

Vklass användarkonferens

Snart är vi halvvägs genom hösten, vi på Vklass blickar tillbaka på en period efter sommaren med nya kunder, nya medarbetare samt fortsatt utveckling av Vklass. Liksom tidigare år kommer vi arrangera en användarkonferens där du får möjlighet att nätverka med andra skolledare, huvudmän på kommuner samt engagerade pedagoger. Detta år kör vi ett upplägg på två dagar 12-13 november med fler programpunkter som rör ditt arbete och din verksamhet.

Inbjudan har sedan tidigare skickats till fler av våra kontaktpersoner på kommunerna. Vi har redan många anmälda och ger nu chansen för fler att skicka deltagare till användarkonferensen. Diskutera gärna tillsammans med skolledning och kommunförvaltningen vilka som vill och har möjlighet att vara med dessa två dagar.

Program med tider och plats finns under anmälningslänken. Vi kommer hålla till i konferenslokaler vid Norrmalmstorg i Stockholm där vi fyller dagarna med intressanta och aktuella programpunkter:

Nätverka med andra användare

Vi har både nya och äldre kunder som använder Vklass. Redan nu har vi fått in anmälan från pedagoger och förstelärare i förskolan, grundskolan inklusive fritidshem, gymnasiet samt från vuxenutbildning. Dessutom kommer fler skolledare, administratörer samt huvudmän och systemförvaltare från olika kommuner. Därför kommer vi under dagen arrangera olika spår för att träffa andra som jobbar i liknande verksamhet. Räkna med mycket tid för diskussion och nätverkande.

Nyheter i Vklass

Vår plattform utvecklas konstant, när våra kunder är på plats vill vi gärna ta chansen att visa de senaste nyheterna samt kommunicera ut vår kommande utveckling av Vklass. I samband med detta får även ni chansen att ge synpunkter och förslag. Vem vet, det kanske blir din ide som vi kommer utveckla framöver.

Rättsläget kring inloggningar, Safe harbour och ny EU-lagstiftning på personuppgifter

Jonas Toll från Advokatbyrån Setterwalls går igenom:

  • Domen kring Futuraskolan och säker inloggning. Vad innebär domen?
  • Nyligen så ogiltigförklarade EU-domstolen det 10 år gamla Safe Harbour-principerna som bland annat utnyttjas av både Google och Microsoft. Vad innebär det för Google apps och Office365 avtal.
  • Vad innebär det nya dataskyddsdirektivet från EU

Systematiskt kvalitetsarbete

Ett ständigt aktuellt ämne som berör alla som jobbar i skola och med utbildning. Under fredagen kommer en föreläsare från Tänk Om med flera års erfarenhet i frågan inspirera er samt ge er verktyg att jobba med systematiskt kvalitetsarbete.

Sen får ni chans att träffa oss från Vklass. Vi kommer även ge vår syn på den aktuella diskussionen kring säker inloggning. Dessutom får du ta del av fler goda exempel från Vklassanvändare runt om i Sverige som gärna delar med sig av sina goda idéer. Slutligen hoppas vi att ni får två trevliga heldagar på konferensen, inklusive kvällsminglet den 12/11. anmälan inkluderar både luncher, fika och en middag.

Anmälan och mer information finns på: http://simplesignup.se/event/64938

Har du frågor eller andra funderingar.
Kontakta [email protected]

Hälsningar från teamet bakom Vklass