SETT 2014

Om ganska precis en månad, 7-8 maj, är det dags att slå upp Kistamässans portar för Skandinaviens största konferens i det moderna, innovativa lärandes anda (1). Hela kalaset arrangeras av Artexis och RAU (Rektorsakademien Utveckling), i samarbete med Stockholms Stad och Lärarförbundet. Målet är främst att inspirera till utveckling inom skolans ramar och utbyta erfarenheter: ”SETT står för ’Scandinavian Educational Technology Transformation’ och handlar om inspiration, ökad nyfikenhet och kunskap kring hur vi kan utnyttja nya sätt att arbeta mot högre måluppfyllelse i skolans alla nivåer” (2).

Det aktuella programmet, fullspäckat med varierande och spännande föreläsningar, seminarier samt workshops, finns redan nu ute på den officiella hemsidan (3). Där går även att enkelt hitta information om alla föreläsare och kort om vad de bär runt på i sina ryggsäckar, för den som är extra nyfiken och vill komma påläst. Om du missat att haffa en av de eftertraktade, och numera slutsålda, biljetterna finns dels möjligheten att besöka den kostnadsfria utställningsdelen (anmäl dig här) men också att hålla sig à jour genom SETT:s egna ”blogghörna” (4). Bloggarna är själva yrkesaktiva inom olika områden i skolan och kommer lyfta fram alla godbitarna under de två dagarna. Nedan har en av SETT-bloggarna, Emil Jansson, knåpat ihop en video med sina hetaste tips inför årets mässa:


Ja, vilken uppsättning glasögon packar du ner i konferens-väskan i början på maj?

Läs mer:
1) http://www.settdagarna.se/
2) http://www.settdagarna.se/Om-SETT
3) http://www.settdagarna.se/Konferens
4) http://www.settdagarna.se/Aktuellt/Bloggers-Corner

För att hålla sig maximalt uppdaterad och få ta del av nyheter snabbare än blixten finns möjligheten att klicka in och följa SETT på Facebook: https://www.facebook.com/settdagarna?fref=ts. Där uppdateras det flitigt.

Vid pennan,
Hanna Edholm