Hon bakom skärmen

Ni har kanske sett att det poppat upp lite skolinlägg som inte alltid varit direkt relaterat till Vklass? Omvärldsbevakning kallar vi det. Om ni klickat in på inläggen så står det ett namn längst ner, Hanna Edholm. Det är jag. ”Hon bakom skärmen och med pennan i hand”. Så för er nyfikna själar kommer här en liten presentation av mig. Eller ja, vi får se hur liten den faktiskt blir – det är alltid svårt att sammanfatta 21 år och allt vad det innebär i en kort text. Men vi ger det ett försök.

Jag är en oäkta göteborgare med yvig personlighet och lite av en besatthet när det kommer till att ha struktur, i allt. Jag är inte måttfull, och kan sällan motstå ett spännande (överambitiöst) projekt – något som brukar resultera i väldigt många bollar i luften samtidigt. Så man skulle kanske kunna säga att jag är cirkusartist också. Ja, på ett mentalt plan åtminstone. Jag har en stark förkärlek för skratt, saltlakrits och goda ostar. Det finns ingen hejd på hur mycket jag kan smäcka i mig av den sistnämnda varan. Jag tenderar att anse mina idéer vara av världsklass, och kan inte riktigt se varför alla andra inte alltid håller med. Och jag lever för att bli utmanad. Alla dagar i veckan.

Jag är lärarstudent. Det är min grundsyssla och något jag ständigt faller tillbaka på. Jag ska bli språklärare. En av de bästa har jag planerat. Utöver det är jag vikarie, både på högstadienivå och på förskola, och jag frilansar genom min egen blogg. Och nu har jag även fått den fantastiskt fina möjligheten att få vara skribent på Vklass. Barn, ungdomar och skolan är mina hjärtefrågor, och jag hade inte kunnat tänka mig att vara utan något av det. Aldrig någonsin. Jag har också den stora äran att få vara en av landets tolv pionjärer i projektet Rebel Learners, med målet att visa att det finns lärarstudenter som är värda guld och rebeller redo att slå tillbaka mot medias sågande. Fast här ska inte jag flyta iväg från ämnet, mer om projektet tar vi i ett senare inlägg.

Hursomhelst. Det var mig i en kortversion. Och är man mer nyfiken så är man varmt välkommen att komma fram och hälsa, jag kommer synas både på SETT2014 och under Almedalsveckan detta året. Allt under Rebell-flaggans namn. Ja och om inte där så hoppas jag vi ses här inne, i givande diskussioner om skolvärlden. Over and out.

hanna_edholm« Hon, tjejen bakom skärmen och med pennan i hand. »