Att ta igen för det som ekat tomt

Det har, av många anledningar, ekat tomt här inne den senaste tiden. Det innebär dock inte att världen har stått stilla, nej långt ifrån. Så jag tänker att en uppdatering nu är på sin plats. Liksom en liten förvarning om vad sommaren kan komma att bjuda på. Men en sak i taget.

I början på månaden genomfördes de intensiva SETT-dagarna, och hela kalaset blev en stor succé. Personligen hade jag förmånen att inte bara få föreläsa och representera Rebel Learners, utan också att springa på två riktiga stjärnor – Elias och Linus. En klapp på axeln för bra jobb förtjänar de allt, för det var då rakt inte många stunder jag såg dem stå tomhänta där inte. Och givetvis paxade jag en ”rebelfie” med dem:

De sista student-antagningarna inför årets (och dessutom historiens första) Rebel Summer Camp har gjorts och på den officiella Youtube-kanalen publiceras nu de guldklimpar som kommer att föreläsa under de fyra dagarna i juni – några av Sveriges allra främsta inom läraryrket.

Och så sent som nu i dagarna beslutade riksdagen (inte helt oväntat) att avskaffa kravet på introduktionsår för att kunna ansöka om att få ut en lärarlegitimation efter studierna. Det debatteras (om än inte nödvändigtvis på politisk nivå) nu också kring vilka partier som bör få ta plats och göra sina röster hörda ute på skolor. En onekligen het fråga under detta valår.

Under sommaren kommer inläggen här inne vara av olika slag. Dels kommer en ny kategori introduceras, ”Hannas A till Ö”. Under varje bokstav kommer sedan ett separat, skolrelaterat ämne belysas samt diskuteras. Utöver det kommer dessutom de olika partiernas skolpolitik benas ut, granskas och publiceras, svart på vitt i en tydlig version. En eventuell hjälp inför hösten. Jag hoppas att ni är lika peppade som jag inför denna sommar!

Vid pennan,
Hanna Edholm